Избраха новите членове на УС на НСОРБ за Северозападна България
Избраха новите членове на УС на НСОРБ за Северозападна България / dariknews.archive

На 5 февруари на заседание на Националното сдружение на общините в България/НСОРБ/, което се провежда в Плевен, бяха избрани новите членове на Управителния съвет на сдружението на общините.

В началото на заседанието кметът на плевен Георг Спартански предложи да бъдат номинирани четирима от кандидатите с цел облекчаване на процедурата.
Мартин Митев предложи да се изберат първите четири кандидата, получили най-много гласове.

Така, след гласуване, от петима номинирани бяха избрани четирима, които ще представят Северозападния регион на страната в Управителния съвет на НСОРБ.

Избраните членове са: Донка Михайлова кмет на Троян, Златко Живков - кмет на Монтана, Калин Каменов кмет на Враца и Пенка Пенкова - кмет на Лом, трети мандат.

Донка Михайлова подчерта важността от пряката работа на НСОРБ с НС, както и в областта на децентрализацията, Златко Живков подчерта важността на връзката с централната и законодателната власт, Калин Каменов каза, че е необходимо да се пречупи статуквото на Западналата Северозападна България чрез промяна и подобрение на инфрастраструктурата в региона. "Можем да го направим, защото като най-засегнати трябва да сме най активни", подчерта той.

Петият номиниран беше д-р Владимир Владимиров - кмет на Кула, който вече е бил член на Управителния съвет.

По втората точка за избиране на член на Контролния съвет на НСОРБ, кметът на Никопол д-р Валери Желязков предложи кандидатурата на общинския съветник Дарин Ангелов, който в предишния мандат беще председател на Общинския съвет в Плевен, както и член на Контролния съвет на НСОРБ, а в момента е и в Държавната комисия по стоковите борси и тържищата към Министерски съвет. Предложението бе прието с 63 гласа „за".