Задържани телефонни измамници в Белоградчик
Задържани телефонни измамници в Белоградчик / Дарик Враца - архив

Двама автори на телефонна измама са задържани в Белоградчик за срок от 24 часа, съобщиха от ОД на МВР-Видин. Вчера 89-годишна жителка на белоградчишкото село Търговище съобщила в полицията, че станала жертва на измама. Към 14.30 часа, вчера, на домашния й телефон позвънил мъж, който се представил за личния й лекар. „Медикът" обяснил, че звъни от Англия и помолил за спешен заем от 2000 лева.

Парите били нужни за да прибере колет с лекарства от гр.Плевен. Малко по-късно пред дома на възрастната жена дошли с лек автомобил двама непознати мъже, а тя им предала сумата от 1560 лева.

Полицейските служители предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и за броени часове влезли в дирите на измамниците - Б.С./24г./ и Б.Б./25г./, двамата от с.Дреновец, общ.Ружиници. Лекият автомобил, с който се придвижвали мъжете бил спрян за проверка от монтански полицаи при разклона за с.Долно Церовене, област Монтана.

При извършеното претърсване в колата и личния обиск на двамата били открити и иззети два мобилни телефона и сумата от 1560 лева. Към 17.30 часа измамниците са приведени в полицейския арест на РУ-Белоградчик. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.