Внесоха обвинителен акт срещу младеж, участвал в катастрофа между мотокар и мотоциклет
Внесоха обвинителен акт срещу младеж, участвал в катастрофа между мотокар и мотоциклет / novini.bg

Окръжна прокуратура - Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 22-годишен младеж, който при управление на мотокар предизвикал сблъсък с мотор „Хонда" и причинил смъртта на мотористта.

Обвинението срещу Христо Е. е за това, че на 21.07.2015 г. около 13:50 часа на ул. „Неофит Рилски" в Габрово, при управление на пътно превозно средство - самоходна машина без регистрационни номера - мотокар, без да притежава свидетелство за правоспособност за работа с тази машина, при излизане на главен път от двор на промишлен обект, нарушил правилата за движение по пътищата, като предизвикал пътно транспортно произшествие с мотоциклет „Хонда", без регистрационни номера, и по непредпазливост причинил смъртта на управляващия мотоциклета Боян Н. на 25 години.

На същата дата около 13:50 часа пострадалият управлявал мотоциклет „Хонда", без регистрационни номера, в посока от центъра на града, със скорост около 84 - 85 км/ч.

В този момент от изход на двор с производствени помещения на различни дружества, движейки се със скорост от 7,7км/ч, излязъл с вилиците напред, вдигнати на около 1,20 от земята мотокар без сигнални мигащи светлини, управляван от обвиняемия.

Мотокарът се намирал в средата на платното, когато последвал удар между мотоциклетиста и вилиците на мотокара. Пострадалият е откаран незабавно в болницата, където по-късно е починал.