Работни групи ще проверяват общинските предприятия и дружества в Дупница
Работни групи ще проверяват общинските предприятия и дружества в Дупница / netinfo

Сформирани са работните групи, които ще проверяват общинските дружества, предприятия и бюджетни дейности.

7 са работните групи, които бяха определени, за да проверят състоянието им. Групите са тричленни и в тях влизат както общински съветници, така и външни експерти и представители на партии, които обаче не са част от мини парламента.

Така в работната група, която ще проверява МБАЛ „Св. Иван Рилски" влизат д-р Кирил Кирилов, от ЕНП, който беше зам.директор на болницата, освен него в състава на групата влизат и Пламен Цеков, като независим експерт и Росен Тимчев, от ПП ГЕРБ, който беше в листата с кандидат-съветници, но не успя да влезе в ОбС Дупница.

ВИК Дупница ще проверяват Ангел Ангелов от ПП ГЕРБ, Стоян Шушков от ОДБ СДС и Александра Маркова от Реформаторски блок. И тримата не са общински съветници в този общински съвет.

ГУМ ще се проверява от Емилия Елчинова от ПП ГЕРБ, Иван Раков от ОДБ СДС и Тодор Бачев от „Движение 21", двама от тях не са съветници.

Състоянието на „Ученическо хранене" ще проверяват Виолета Инькова, от ПП ГЕРБ, която е директор на СОУ „Св. Паисий Хилендарски", д-р Крум Бонев от ЕНП и Димитър Крекманов от ПП ГЕРБ.

Финансово-счетоводна къща също ще бъде проверена, а работната група е в състав Емил Станкев от ПП ГЕРБ, Даниел Бойчев от БДЦ и Виолета Зашева от „Движение 21". Само Даниел Бойчев не е част от ОбС Дупница.

Общинските предприятия ще се проверяват от Милен Попов от ГЕРБ, който е юрист на ОбС Дупница, от Павел Коларски от БДЦ и Йордан Димитров от ПП ГЕРБ.

Състоянието на Бюджетните дейности ще се провери от Дилиана Диканска от ПП ГЕРБ, Костадин Костадинов от ОДБ СДС и Николай Табаков от Реформаторски блок.

Комисиите имат 21 дни, за да представят докладите си.