Със саксии спират баровците с коли на ларгото в Смолян
Със саксии спират баровците с коли на ларгото в Смолян / Снимка: Адриан Кулев

Със саксии с цветя общинската администрация ще се опита да спре баровците, които си позволяват с автомобилите да преминават през пешеходната зона в Смолян.

Служители от общината за пореден път поставиха паркопрепятствия, за да се ограничи влизането на автомобили по ларгото на Смолян. Много често се налага и съдействието на полицията, защото въпреки поставената вертикална маркировка, шофьорите не се съобразяват със знаците и навлизат в забранените зони“, гласи официалното съобщение на общината.

В публикацията на официалния сайт на община Смолян се казва още, че въпросните шофьори се оправдавали пред органите на реда, че отиват до клон на банка в близост или до магазини по главната улица.

„Много често паркопрепяствията се преместват от недобросъвестни граждани, които обикновено, вечер минават с луксозните си коли по ларгото", обясняват от общината.

Оттам призовават шофьорите на автомобили да проявят отговорност и да спазват съответната вертикална маркировка особено през деня, когато по главната улица се движат много хора и при неспазването на ограниченията се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.