200 кг боклуци събират само за час доброволци от Пловдив
200 кг боклуци събират само за час доброволци от Пловдив / dariknews.bg/архив
Зоя Иванова в ефира на Дарик Радио Пловдив
83878
Зоя Иванова в ефира на Дарик Радио Пловдив
  • Зоя Иванова в ефира на Дарик Радио Пловдив

Над 200 кг боклуци са събрали само за час от брега на Марица доброволци от Пловдив. Това съобщи в ефира на Дарик Зоя Иванова, председател на Осъзнато Единно Гражданско Общество – неправителствена организация, която работи по проекти за опазване на природата.

200 кг боклуци събират само за час доброволци от Пловдив
netinfo

При първото почистване на реката на 16 януари т.г. са участвали над 20 доброволци, които са успяли да преминат периметъра от моста на Новотела до моста на водната палата по южния бряг на реката. Събраните отпадъци са предимно пластмасови предмети и картонени опаковки, уточни Иванова.

20 фервуари е следващият ден, в който всеки пловдивчанин може да се включи в почистването на река Марица. В инициативата участва и една от най-големите фирми за чистота в България – “Асенко”, чиито собственици са пловдивчани.  Идеята е периодично през годината да се извършва обхождане на бреговете на реката и всеки, който иска да даде личен пример, може да участва.

От Община Пловдив обещават да осигурят необходимите чували и ръкавици,  както и да поемат събирането и извозването на отпадъците.