Кмет плати с лични средства горивото за снегопочистване
Кмет плати с лични средства горивото за снегопочистване / БГНЕС, архив

Със собствени средства кмета на Стралджа Атанас Киров осигури гребла за местни трактори, пясък и гориво за последващо снегопочистване в общината.

Едното от двете закупени гребла е предоставено на земеделските производители от селата Недялско, Първенец, Люлин, Богорово и Правдино. В Саранско са осигурени средства за гребло на друга машина, като с лични средства кметът е осигурил финансирането на гумите и цялостното окомплектоване на трактора за зимно почистване на района.

Проведени са разговори с по един земеделски производител във всяко населено място, който със своя техника е потвърдил, че ще почиства селищата, като горивото изцяло е личен ангажимент на кмета Атанас Киров.

Фирмата, с която общината има подписан договор за зимно поддържане на четвъртокласна пътна мрежа, извърши първите услуги по снегопочистване се контролира от зам.кмета Божидар Нихорлиев. От общината заявиха, че според представените протоколи за извършените дейности и вложени материали са коригирани, включително и компенсации за почистване от местен земеделски производител на междуселищен път Зимница-Драгоданово.

От началото на годината община Стралджа е изплатилана фирмата 10 хил. лв. за снегопочистване и още 5 хил. лв. за града. В сравнение с предходни години сумата е далеч по-малка. Контролът по фирменото снегопочистване и опесъчаване продължава.