Обстановката в Шумен се нормализира след големия сняг
Обстановката в Шумен се нормализира след големия сняг / снимка: Dariknews.bg

Пътната обстановка в страната бавно се подобрява, но все още има проблеми в Североизточна България. Движението е затруднено в областите Силистра, Добрич, Разград и Търговище. Във високите части на областите Пазарджик и Смолян е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение без ограничения. Остава обаче опасността от поледици.

Затруднена остава пътната обстановка в областите Силистра, Добрич, Разград и Търговище. Все повече пътни артерии обаче се отварят за движение, каза Николай Георгиев от пътната агенция.

„Отварят се главните пътища, проходими са пътят Русе-Разград-Шумен и Варна, както и 1-7 Шумен-Силистра. Към момента остават ограниченията по малките третокласни пътища в област Добрич, Силистра и Русе", каза Георгиев.

Първокласните пътища и магистралите в цялата страна са отворени за движение. Ограничения за тежкотоварни автомобили има във високопланинските части на областите Пазарджик и Смолян.

„Батак-Доспат си остава, Велинград-Юнвдола-Аврамово, Белово-Юндола, както и Велинград-Сърница. Ремаркета и полуремаркета не могат да минават, както и над 12 тона", допълни той.

Остава опасността от поледици по високопланинските пътища и по някои участъци от третокласната мрежа.