Военни в цялата страна помагат на хората след обилния снеговалеж
Военни в цялата страна помагат на хората след обилния снеговалеж / БГНЕС

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват съдействие на населението в различни области на страната за преодоляване на последствията от снеговалежа и ниските температури. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Днес военнослужещи и високопроходима техника от военно формирование 32 420 - Русе продължават да оказват помощ на служителите на енергоразпределителното дружество за възстановяване на енергопреносната мрежа в областта.

Обявиха бедствено положение в няколко общини

Техника на "Терем - Хан Крум" ЕООД - Търговище ще окаже съдействие на общината при разчистването на района на професионална гимназия "Цар Симеон".

Техника на военно формирование 28 130 ще бъде използвана в община Стражица, област Велико Търново при разчистването на обилния сняг.

Близо 500 населени места в страната без ток заради снега

Вчера военнослужещи и техника от военно формирование 28 880 - Белене са оказали помощ за възстановяване проходимостта на пътя до селата Царевец и Совата, община Свищов.

При дейностите по отваряне на пътя са извлечени закъсали автомобили. Военнослужещи от НВУ "Васил Левски" с два снегорина са оказали помощ за възстановяване проходимостта на пътя от Велико Търново до селата Пушево и Буковец.