Намаляват населените места без ток в област Велико Търново
Намаляват населените места без ток в област Велико Търново / manager.bg

Намаляват населените места без ток в област Велико Търново, информира областният упраавител проф. Пенчо Пенчев. Към 7 ч. тази сутрин 47 села в областта са били без електрозахранване, докато вчера по обяд те бях около 90. Най-много са селищата без електричество в Еленско.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО ПРО работят без прекъсване. Пътищата от първи и втори клас са почистени и проходими при зимни условия. Няма сигнали за закъсали МПС-та в този час. Продължва да е в сила ограничението за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по третокласната пътна мрежа.

Все още остават затворени отсечките Павел- Совата и Совата- Козловец в Свищовска община. Дебелината на снежната покривка варира от 50 см до 70 см в областта. Проходът Хаинбоаз е проходим за движение, покривката е между 5 см и 15 см. Проходът Елена- Твърдица остава затворен заради непочистената част на платното откъм Твърдица. Институциите призовават водачите на МПС да бъдат отговорни на пътя и да не саботират снегопочистващата техника да обработва пътните участъци при временно спиране на движението.