Пътната мрежа в община Шумен е непроходима
Пътната мрежа в община Шумен е непроходима / netinfo

По разпореждане на кмета на община Шумен Любомир Христов фирма Барс преустановява почистването на общинската пътна мрежа поради силния вятър и големите снегонавявания. Работата ще бъде възобновена след утихване на вятъра и създаване на благоприятна обстановка за снегопочистване.

Общинската пътна мрежа е непроходима. Затворени са участъците: Шумен - Друмево през село Овчарово и село Васил Друмев, Шумен - Велино през Мътница, кв. Дивдядово - Салманово през Мараш. Пътищата за Новосел и Лозево през Шуменското плато са затворени. Общинската пътна мрежа е непроходима.

От общинската администрация отново настоятелно призовават гражданите да не пътуват в града и извън Шумен.

През нощта близо 20 закъсали автомобили са изтеглени от преспите и над 20 души са евакуирани с помощта на Районната служба по безопасност и защита на населението. И в момента има автомобили, които не могат да бъдат извлечени от проблемните участъци.

Един човек е настанен в Кризисния център на община Шумен, а колата му е останала зарита в преспите край село Царев брод.

Оказана е помощ на закъсали в снега автомобили на Енерго- Про.

В момента без елзахранване са Белокопитово, Мараш, Салманово, час от Царев брод, Ветрище Вехтово, Новосел. В част от изброените населени места няма и водоподаване поради липса на електричество за помпомпените станции.

На територията на област Шумен влаковете се движат със закъснение.

По направлението Шумен - Комунари е преустановето движението на влакове поради нападали клони и дървета по контактната мрежа. В момента се извършва профилактика и в направлението Каспичан - Русе.

Продържава приоритетно премахването на опасни клони и дървета в районите на детските градини и яслите на територията на град Шумен, при подадени на 112 сигнали - и в дворовете на училищата.

Продължава почистването на снега и по улиците в града.

В момента ОП „Обреден дом" съвместно с РУ Полиция извършват обрушване на снега и на пречупените клони и на дърветата по бул. Мадара.

От общинската администрация отново се обръщат към гражданите с молба да не пътуват, да бъдат внимателни при преминаване по уличните платна и тротоарите поради опасността от падащи клони и дървета. Шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост. Гражданите, служителите в търговските обекти и различните институции да почистват прилежащите тротоари. Служители от Дирекция Инспекторат ще правят проверки през целия ден.

При поява на ледени висулки всички собственици са длъжни да организират тяхното отстраняване.