Голям инвеститор проявява интерес към Русе
Голям инвеститор проявява интерес към Русе / netinfo

Работи се по привличането на крупен инвеститор в Русе. Това каза в интервю за Дарик народният представител и областен председател на ГЕРБ Пламен Нунев.

До края на управленския мандат на ГЕРБ магистралният път Русе - Велико Търново ще бъде готов. Избран е вече изпълнителят на идейния проект, през март или април следващата година ще започнат процедурите по проектиране, ОВОС и отчуждаване на терените.

Целта е по средата на 2017 г. да започне същинското строителство, и в края на 2018 г. да бъде финализиран проектът. Нунев поясни, че първият етап от проекта, който ще се изпълнява, е участъкът от Русе до Бяла. Нунев разкри също, че заедно с екипа на кмета Пламен Стоилов се работи и по привличането на крупен инвеститор за града.

Китайци ще строят завод за олио в Бургас

Миналия месец министърът на туризма Николина Ангелкова е била на посещение в Индия, като преди това е поискала презентация за Русе, която е представила на бизнес форум в азиатската страна. „Има проявен интерес от голяма компания, която се занимава с производство на автомобили. В първата половина на следващата година ще водим разговори с тях", поясни Нунев.

До една година в Добрич ще заработи фуражен завод с китайски инвестиции

Община Русе е в пълна проектна готовност за реализация на оперативната програмата „Региони в растеж". 56 млн. лв. ще бъдат усвоени по проекти в 4 направления, категоричен бе народният представител.

Други новини от Русе