Новият клип на рапъра Сай за ден е гледан над 4 млн. пъти (ВИДЕО)
Новият клип на рапъра Сай за ден е гледан над 4 млн. пъти (ВИДЕО) / снимка: Guliver/Getty Images

Новият клип на южнокорейския рапър Сай, известен с парчето „Gangnam Style”, само за един ден е бил гледан повече от 4 милиона пъти в YouTube, съобщи „Билборд”.

Клипът на песента „Daddy” бе качен на 30 ноември и предхождаше излизането днес на новия, седми поред албум на изпълнителя. Текстът на песента е на Гон-хюн Ю, който е написал „Gangnam Style” и „Gentleman”.

„Тревожиха ме различни мисли. Ако я направя така, песента няма да е толкова добра, колкото „Gangnam Style”. Ако я направя иначе, ще е неразбираема за международната аудитория. Затова ми отне толкова много време, за да събера всичко в едно”, споделя Сай пред „Билборд”.

Новият албум на южнокорейския рапър Сай се нарича „Chiljip PSY-Da” и в превод от корейски означава „Това е седмият албум на Сай”. В записването му са участвали много музиканти, сред които Ед Шийран, will.i.am и др. Предишният голям албум на Сай беше пуснат в продажба през 2010 г.

Сай издава албуми от 2001 г., но истинска известност през 2012 г. му носи песента „Gangnam Style”. Клипът на песента държи рекорда по гледаемост - почти 2,5 милиарда пъти към днешна дата. През ноември 2015 г. бе съобщено, че властите в Сеул ще изградят паметник на танца „Gangnam Style”.

Източник: БТА