Община Сливен участва във форум, посветен на интеграцията на ромите
Община Сливен участва във форум, посветен на интеграцията на ромите / Община Сливен

Община Сливен участва в среща, организирана от програма „РОМАКТ" на Европейската комисия и Съвета на Европа. Събитието се проведе в представителството на Европейската комисия в София. То беше планирано във връзка с продължаване изпълнението на програмата за България. По време на инициативата бяха представени дейности на общините-участнички в програмата, обсъдени бяха и проблемни области в сферата на интеграцията на ромите.

Община Сливен е от първите, декларирали желание за участие в програмата още от 2013 година. С официално писмо от кмета Стефан Радев бе препотвърден ангажиментът на общината и участието в програма„РОМАКТ". На събирането в София присъстваха представители на МТСП, МРРБ, МОН и Министерски съвет, на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, на български общини, участнички в програмата. Във връзка със срещата Община Сливен представи доклад за дейностите по изпълнение на програмата.

От страна на общината в срещата участие взеха Пепа Чиликова - зам.- кмет „Хуманитарни дейности", Дилян Стойков - началник отдел "Социални дейности, здравеопазване и спорт" и д-р Стефан Панайотов - представител на местна активна група, сформирана в изпълнение на програмата.