Коледното дърво в Стара Загора е красива 17-метрова ела
Коледното дърво в Стара Загора е красива 17-метрова ела / Община Стара Загора

17-метрова ела бе издигната днес на площада пред общината. Тя е поставена и добре укрепена на обичайното място, до пилоните с флаговете на България, Европейския съюз и Община Стара Загора. Утре ще започне украсяването й с богато и модерно лед-осветление.

Коледният дух постепенно обзема правите улици на Стара Загора и публичните места в централната градска част. Вече са поставени коледни декорации и стотици разноцветни лампички, които светят примамливо в очакване на любимия на малки и големи празник.

Край коледното дърво на 4 декември, в 17.30 часа, те ще се съберат, за да посрещнат белобрадия старец и заедно да отброят секундите до запалването на светлинките. Дядо Коледа очаква малчуганите и техните родители край коледното дърво, за да дадат заедно начало на вълнуващ празник, с участието на артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавна опера- Стара Загора. Те ще представят концерт-спектакъл под наслов „В приказния град", с героите от „Вълшебникът от Оз", „Котаракът в чизми", „Вълкът и седемте козлета", „Звездичко", „Коледна звезда", „Фолклорна магия" и „Пинокио".

В програмата участват и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре", уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас", малките таланти от Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука, култура и изкуство -Стара Загора.

Коледните базари в областния град ще са разположени в общо 13 къщички. Традиционно около шадравана в парк „Пети октомври" ще има коледен базар със скара и вино, коледни сувенири и захарни изделия. Край музея на религиите ще се разположат магазинчета за коледна украса и подаръци.