Времето на 2 декември: Облачно и дъждовно на места
Времето на 2 декември: Облачно и дъждовно на места / Dariknews, Архив

Прогноза за времето за 2 декември, сряда

През следващото денонощие ще има разкъсана, често значителна облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. През нощта в Дунавската равнина и източните райони все още ще духа силен запад-северозападен вятър. През деня ще отслабне до умерен. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд и над южните райони. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода ще е около 13 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, билата често ще са в мъгла. На места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по откритите високи части - бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5 градуса, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, но в Северна България все още ще е до умерен. В петък ще е почти тихо и на места сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Температурите слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg