Започна производство по оспорване на истинността на част от протоколите по делото за кмет на Бобошево
Започна производство по оспорване на истинността на част от протоколите по делото за кмет на Бобошево / Иво Кирилов, Дарик

Производство по оспорване на истинността на протоколите от 4 секции постанови Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Милена Алексова, по делото по жалба Стефан Тачев срещу решението на ОИК- Бобошево за резултата от избора на кмет на община Бобошево. Това са секции с номера 4, 6, 9 и 10. Съдия Алексова даде възможност на жалбоподателите да представят доказателства за още три секции, с номера- 2, 5 и 8. Това ще стане на следващото заседание, когато тя ще се произнесе и по искането за броене на действителните и недействителните бюлетини и за двамата кандидати за кметове в 7- те секции.
Жалбоподателят Стефан Тачев присъстваше на заседанието, заедно с адвокати Тонев и Йордански. Ответници по делото бяха председателят на ОИК- Бобошево Емил Атанасов и кметът Крум Маринов.
На заседанието по делото бяха разпитани 5- ма свидетели, сред които бившият кмет на село Блажиево, представителката на ГРАО в община Бобошево, член на СИК 4 и гласоподавател в същата секция, както и шеф на един от строителните консорциуми работещи по АМ „Струма".
При разпита на бившият кмет на Блажиево Пламен Славов и представителят на ГРАО Надежда Страшникова стана ясно, че за периода декември 2014 г.- април 2015 г. са регистрирани по настоящ адрес 100 души нови жители на село Блажиево. 40 от тях са вписани по времето на отпуската на кмета на Блажиево.
Адвокатите на жалбоподателят поискаха от съда да изиска от ОИК черновите от протоколите на всички ОИК. С тях те искаха да докажат, че има извършени нарушения при извършването на поправки по официалните протоколи.
Съдия Милена Алексова не прие това искане, тъй като черновите не служат като официални документи и не се подписват от членовете на комисията. Несъответствията на черновите и официалните протоколи не могат да бъдат ползвани и да имат доказателствена сила по отношение на протоколите на СИК.