Каварненски спортисти се окичиха със злато и сребро от международни турнири
Каварненски спортисти се окичиха със злато и сребро от международни турнири / Община Каварна

Със златни и сребърни медали се окичиха каварненски състезатели по спортни танци и карате след последните си участия в международни турнири.

Танцовата двойка Георги Енчев - Десислава Трифонова от спортен клуб по танци „Флорета“ в Каварна спечели два златни медала от Международния турнир по спортни танци в Русе. Победителите спечелиха златото в конкуренция между 18 танцьори и  бяха отличени в категория юноши старша възраст – латиноамерикански и стандартни танци. През декември медалистите ще представят Каварна на световното първенство по спортни танци в столицата на Латвия – Рига, информират от пресслужбата на морската община.

Каратистките Женя Янева и Елена Янева от клуба по бойни спортове „Калиакра“ спечелиха сребърни медали от провелия се в края на миналата седмица Международен турнир по карате „Мармара Къп“ в Истанбул. В престижното спортно състезание, те се отличиха сред 1600 участници от 39 държави във възрастова категория 14-21 години. Тренировките за спортистките продължават, тъй като им предстои Балканско първенство по карате, което ще се проведе в Хърватска от 11 до 13 декември.

Каварненски спортисти се окичиха със злато и сребро от международни турнири
netinfo