Учениците на Павароти с концерт в Пловдив
Учениците на Павароти с концерт в Пловдив / Bg Sound Stage

Най-красивите гласове на Италия пристигат довечера в Пловдив, за да поднесат звезден празничен дух в навечерието на Коледа. Тази вечер пловдивчани ще се насладят на 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел,  Амстердам и Ню Йорк с италианския стил, означаващ красиво пеене - Белканто.

Публиката за първи път ще чуе и види виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и една история, разказана без думи.  Успехите му започват преди 30 години в Лас Вегас, минават през супер спектаклите му на Селин Дион и стигат до „Танцуващата вода“ – шоуто, овладяло водата в неподозиран до сега мащаб.

Поредният проект на Франко Драгоне е уникален. Нарича се „Белканто – гласовете на Италия“ и отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти. Благодарение на него приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света продължава да живее.

На сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще оживеят в стил белканто най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. Програмата е оцветена и с изпълнения на класически неаполитенски танци и италиански канцонети. В продължение на близо два часа въображението на публиката ще бъде под влиянието не само от 12-те прекрасни гласа, но и на 6 танцьори и 10-членен класически оркестър.

Учениците на Павароти с концерт в Пловдив
netinfo
Концертът буквално връща зрителите във времето на Павароти, защото те ще имат възможността да видят и непоказвани видеокадри от личния му архив. Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници, чувствал се е благодарен да сподели опита и любовта си към този красив стил на пеене.

Концертът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти и започва в 19,30ч.