Температурите се покачват
Температурите се покачват / Дарик Добрич, Таня Топалова

Вторник ще бъде с разкъсана, по-често значителна над западната част от страната средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

По морския бряг ще бъде с разкъсана облачност, след обяд намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър.

Максималните температури ще са между 10 и 14 градуса.

Температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, но валежи не се очакват. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 1 градус, а на 2000 м около минус 6 градуса.

В сряда ще има по-често значителна облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса.

В четвъртък вятърът в много райони ще стихне. На отделни места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, по-високи по Черноморието, а дневните ще са между 10 и 15 градуса.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg