В Русия хванаха дезертьор, крил се 10 години в гората, за да избегне военна служба
В Русия хванаха дезертьор, крил се 10 години в гората, за да избегне военна служба / ThinkStock/Getty Images

Мъж, който получил повиквателна за армията и в продължение на 10 години се крил в гора на полуостров Камчатка, в крайния изток на Русия, за да избегне службата, беше арестуван от полицията, съобщи Франс прес, позовавайки се на властите.

Тридесетгодишният мъж, чиято самоличност не се разкрива, получил повиквателна през 2003 г. Той дезертирал, след като отбил първата от двете години военна служба, посочва полицията.

Човекът живял на Камчатка, като повечето време се криел в гората. Работел тук-там, за да се препитава, и не се е опитвал да се свърже със семейството си, казаха от регионалното подразделение на вътрешното министерство.

Дезертьорът бил от Таганрог, Югозападна Русия. Той бил издирван, но издирването било прекратено, след като близките му идентифицирали трупа на друг човек като негов.

В гората мъжът си построил къщичка с подръчни материали от околностите на регионалната столица на Камчатския край - Петропавловск Камчатски. Той се прехранвал, като работел в местни ферми или събирал старо желязо за скрап.

За дезертиране от задължителна военна служба руското законодателство предвижда до седем години затвор.

Източник: БТА