Откриха откраднат автомобил
Откриха откраднат автомобил / Dariknews.bg-архив

В РУ-Видин е приключило проверка по преписка, заведена след постъпла жалба от видинчанин за противозаконно отнет товарен автомобил „Пежо Боксер" с временна транзитна регистрация. Посегателството било извършено ;egow 11 r 12 октомври. Превозното средство било паркирано на черен път до селскостопанска постройка, непосредствено преди табелата на с.Ракитница.

На 2 ноември по пътя Брегово-Ракитница гранични полицаи спрели за проверка „Пежо Боксер" с монтанска регистрация, управляван от видинчанина М.М./22г./ и пътник С.С./25г./ от Видин. Установено било, че регистрационните табели са издадени за друго МПС, а идентификационния номер на рамата на автомобила отговаря на противозаконно отнетия.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия били събрани достатъчно данни за съпричастност на двамата мъже към извършено престъпление. Преписката е изпратена в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу М.М. и С.С. за извършено от тях, в съучастие, престъпление по чл.346, ал.1 от НК.