Съдът изиска от общинска администрация обобщена справка за сгрешени и анулирани протоколи
Съдът изиска от общинска администрация обобщена справка за сгрешени и анулирани протоколи / Дима Кирилова,Дарик радио

Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николета Карамфилова определи, че делото по жалбите на Владислав Лехчански, Младен Ризов, Стоян Стоилов, БДЦ и РЗС срещу решението на ОИК- Кюстендил за резултата от избора на кмет на община Кюстендил не е изяснено от фактическа страна и насрочи ново заседание за 3 декември.
На днешното заседание съдия Николета Карамфилова представи поисканите от миналото заседание пликове с протоколи от 4 СИК, за които да се уточнят приемно-предавателните разписки. Адвокат Ангел Ангелов поиска време, за да се запознае с представените документи.
Той поиска от съда ОИК да докаже какви агенции са извършвали в деня на изборите предварително преброяване в Кюстендил, като отново се позова на резултати за избора на кмет, публикувани на информационен сайт в 18.56 часа, което доказвало според него, че вотът в Кюстендил е предрешен. Адвокат Ангелов поиска да се приобщи като доказателство по делото и протокол от провелият се на 5 юли референдум в Кюстендил. Според него в рамките на 110 дни от референдума до местните избори на 25 октомври не са настъпили никакви особени събития, които да доведат до тройно увеличаване на резултата на Петър Паунов.
Съдия Николета Карамфилова прецени, че и двете искания са несъотносими по делото.
Като основателно прие искането на адвоката Ангелов да бъде представена от общинска администрация обобщена справка за анулирани и сгрешени протоколи. Следващото заседание е насрочено за 3 декември.