Повече от година Захари Дамянов писал по 100 пъти на ден „Аз ще стана световен шампион”
Повече от година Захари Дамянов писал по 100 пъти на ден „Аз ще стана световен шампион” / снимка: Добри Атанасов
Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”
82979
Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”
  • Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”

„В рамките на година и половина, докато настъпи Световното първенство по карате киокушин на без категории в Япония, всеки ден карах Захари да пише по 100 пъти с химикал „Аз ще стана световен шампион. Исках да го накарам да повярва в себе си, че може да го постигне. За да станеш световен шампион, трябва да притежаваш 3 неща: физика, техника и дух. Първите две той ги има, оставаше само да го убедя да повярва в себе си и се радвам, че това се случи”, коментира Емил Костов на пресконференция днес, на която заедно със Захари Дамянов, сенсей Божилов и сенпай Георгиев представиха спечеления трофей.

„За да станеш световен шампион на без категории, трябва да си тежък и голям, поне 95-100 килограма. Тези, които са шампиони на категории им е изключително трудно да го сторят на без категории, тъй като разликата в килограмите е голяма.Захари би без проблем третия ден японец световен шампион до 70 кг, победи и японец, който е 2 пъти световен шампион до 80 килограма. Ето защо, когато тежки състезатели се бият на без категории е по-добре, защото могат да се паднат с по-леки съперници.”, каза още Костов, който бе категоричен, че постижението на Захари е изключително и то го прави номер 1 в карате киокушин за следващите 4 години напред.

В същото време учителят му загатна, че все още не са обсъждали бъдещето му занапред, но не е изключено Захари да преустанови състезателната си кариера, тъй като в момента е на върха. Той разкри, че май месец следващата година във Варна ще се проведе Европейско първенство.

Чуйте какво още сподели Емил Костов в приложения звуков файл: