Кога намаляват сексуалните мераци на двойките
Кога намаляват сексуалните мераци на двойките / ThinkStock/Getty Images

Партньорите са най-доволни от сексуалния си живот до първата година от връзката си, след което желанието им да "мачкат чаршафите" постепенно започва да намалява, пише сп. "Мари Клер", позовавайки се на резултатите от германско изследване.

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

За целите на проучването авторите му от университета "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен са анкетирали 3000 души на възраст между 25 и 41 години. Участниците е трябвало неколкократно да оценяват сексуалния си живот.

Правете веднъж седмично секс и ще сте щастливи

Анализът на данните е показал, че партньорите са най-доволни от интимните си отношения до първата година от връзката си. След това сексуалните им мераци постепенно започват да намаляват.

Противно на широко разпространеното схващане, че появата на деца влошава качеството на сексуалния живот, настоящото проучване показва, че тя няма съществен ефект върху интимните отношения.

Една трета от двойките не помнят кога последно са правили секс

Изследователите са установили, че по-скоро зачестилите с напредването на връзката спорове между партньорите са причина за понижената им сексуална активност.

С оглед на това експертите препоръчват двойките да се въздържат от кавги, ако искат да се радват на добър и редовен секс.

Източник: БТА