Продължава грижата на общините за по-добър бизнес климат, Габрово е с най-ниски данъци и такси
Продължава грижата на общините за по-добър бизнес климат, Габрово е с най-ниски данъци и такси / DarikNews.bg, архив

За поредна година област Габрово е шампион по усвояване на европейски средства, на човек от населението се падат по 1 360 лв., отчете през юни от Института по пазарна икономика. Освен общините и фирмите от региона са успели да се възползват от европейските програми и са реализирали успешно своите инвестиционни проекти.

Това пише във водещата си статия вестник "100 вести"днес. В статията се цитира мнение на Николай Сираков, областен управител на Габрово, според когото продължава грижата на общините да създават по-добър бизнес климат, а Габрово е мястото с най-ниски данъци и такси.

"Инвестициите през настоящата година са били по-скоро от страна на вече съществуващия бизнес в областта и много по-малко са от новопристигнали инвеститори в региона, чийто дял е съвсем малък.

Това, което продължава да се случва в нашия регион, е свързано с грижата на общините за създаването на добър бизнес климат, което включва подобряване на инфраструктурните условия. И което е много важно - общините продължават да бъдат активни. Надявам се новоизбраните кметове да бъдат активни и в новия програмен период, защото това е задължителното нещо, което една община трябва да направи.

Габрово е общината с най-ниските данъци и такси в България, а мисля и всички общини в областта имат специално отношение към бизнеса. Затова бих обобщил, че Габровска област се стреми към привличането на нови инвеститори, което ни кара да бъдем по-гостоприемни и по-добри домакини, да имаме по-специално отношение към интереса, от страна на бизнеса към региона".

Продължава грижата на общините за по-добър бизнес климат, Габрово е с най-ниски данъци и такси
netinfo

В друга статия "100 вести" информира:

Директорът на АЕК „Етър“ доц. д-р Светла Димитрова бе избрана за член на Управителния съвет на сдружение „Български музеи“. Архитектурно-етнографският комплекс беше домакин на Общото събрание на сдружението, което се проведе на 26 ноември. Форумът на сдружението на музеи и галерии от страната беше отчетно-изборен заради изтичането на мандата на досегашното ръководство.

На 1 декември от 17:30 часа в галерия "Видима" ще бъде открита изложба СТЪКЛОПЛАСТИКА на Моника Найденова и Албена Димитрова. Творческият тандем представя индивидуалния си подход и усещане във "Видима". Те ще покажат нови произведения, създадени конкретно за севлиевската галерия. В изложбата ще присъстват нестандартни съдове от художествено стъкло, създадени чрез нови техники при работата с този материал.