Заспал търновец не усети ВиК- авария в апартамента си
Заспал търновец не усети ВиК- авария в апартамента си / снимка: Dariknews, Архив

Търновски пожарникари били принудени да действат незабавноо и нахлули в апартамент в старата столица  заради пара, която излизала от входната врата. Оказало се, че стопанинът кротко си спял. На разсъмване в събота мъжът се прибрал от нощна смяна, легнал изморен и веднага заспал. През това време в банята на жилището му в квартал „Будлуджа” се спукала тръба.

От избилата вик-връзка започнала да тече гореща вода, апартаментът се изпълнил с пара, която пък плъзнала под вратата. Съседи видели кълбетата пара, изплашили се и започнали да звънят настойчиво, но никой не им отворил. Разтревожените комшии подали сигнал на телефон 112. След минути на място пристигнал екип от огнеборци.

Пожарникарите също звънели дълго , но след като никой не се показал, разбили вратата и проникнали в апартамента. Цялото жилище било обгърнато в гъста пара. Собственикът обаче похърквал в спалнята си като не усетил нито дългото хлопане на вратата, нито аварията, нито пък шумното появяване на спасителния екип в дома му. Наложило се огнеборците да го събудят. Мъжът останал слисан като видял униформените и наводнението в апартамента си.