България гледа Григор Димитров! (видео)
България гледа Григор Димитров! (видео) / LAP.bg, Любомир Асенов

Неповторимо шоу очаква българските фенове на тениса в днешния съботен ден. Звездата Григор Димитров ще изиграе демонстративен мач пред родна публика. Той ще излезе срещу Гаел Монфис в „Арена Армеец”- София, като билетите бяха разпродадени за съвсем кратък период от време. Мачът стартира в 20.00 часа и ще можете да го проследите на живо в Gong.bg, Нова телевизия и Gong Play.

Уникалното шоу се случва за първи път у нас в тези размери. Феновете на родения в Хасково Григор Димитров са от най-различни поколения- от най-малките, които се опитват да тръгнат по неговите стъпки, до най-големите, които се гордеят с постигнатото от българина до този момент.

Часове преди срещата с Гаел Монфис Григор Димитров ще влезе в ролята на треньор за най-малките ни таланти. След това ще премери сили и с по-възрастни любители на този спорт. Кулминацията обаче ще бъде в 20.00 часа, защото съперникът на Григор Димитров е един от най-атрактивните за подобни битки.

Григор не знае дали ще играе на турнира в България

Организаторите, които подготвят спектакъла месеци наред, обещават тенис на най-високо ниво. Мачът ще се играе по правилата на мъжкия професионален тенис - 2 от 3 сета, няма да носи точки за световната ранг-листа, но ще бъде истински сблъсък между двама от най-атрактивните играчи в ATP.

Гришо: Ракетата ми е готова вече на 98%

Плановете на "домакините" са всяка година преди Коледа в България да играят благотворително най-елитни световни спортисти. За първи път у нас зрителите ще наблюдават мъжки професионален тенис мач на световно ниво, а като познаваме и двамата играчи, шоуто е гарантирано.

„Това ще бъде един 100% конкурентен и истински мач, въпреки че е с демонстративен характер. Мачът ще се гледа на 2-3 метра разстояние. В трибуните на залата няма никакви места. Всички билети се продадоха за десет дни“, коментира журналистът Асен Григоров, който е един от организаторите на събитието.

 

Григор Димитров и Гаел Монфис дадоха специална пресконференция преди демонстративната среща помежду им. Вижте както казаха: