Писателят Георги Мишев гостува на промоцията на випуск 36-ти на факултет Медицина
Писателят Георги Мишев гостува на промоцията на випуск 36-ти на факултет Медицина / dariknews.archive

На 4 декември, Медицински университет - Плевен традиционно организира Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от поредния 36-ти випуск на Факултет „Медицина" с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Програмата на събитието ще започне в 10:00 часа пред ректората с ритуал по предаване на символите на университета, след което празнично шествие ще премине до пл."Възраждане", където - пред Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец" ще бъде поднесен венец. В 11:00 часа в зала "Магнум" във Втора клинична база ще започне тържествената промоция на младите лекари.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение, 74 абсолвенти от България, Македония и Молдова придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър" и професионална квалификация „лекар".

Средният успех на Випуск 2015 млади лекари е Много добър 5.09, с висок брой отличници - 23, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник" на Факултет „Медицина", комплекти научна литература и стетоскопи.

Първенец на випуска с успех Отличен 5.96 е дългогодишният председател на Студентски съвет и носител на приза „Най-изявен студент" - д-р Александър Ангелов Тодоров. Той ще се обърне с приветствие към своите колеги.

От същия випуск през м. март 2016 г. ще се дипломират и 22 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина". Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Индия, Великобритания, Швеция и Япония.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще произнесе приветствено слово към младите лекари от Випуск 2015, е писателят Георги Мишев.