Свещеник за загиналите в Париж рокфенове: Сиамски близнаци на терористите
Свещеник за загиналите в Париж рокфенове: Сиамски близнаци на терористите / БГНЕС

Архиепископът на Лион кардинал Филип Барбарен отстрани от длъжност свещеник Ерве Беноа, който публикува в интернет изявление, оскърбяващо паметта на хората, разстреляни от терористите в парижката концертна зала "Батаклан", предаде ТАСС.

Свещеникът рязко разкритикува рокмузиката, като каза, че не вижда особена разлика между терористите и тези, дошли на концерта на рокгрупата "Ийгълс от дет метъл". Заради крайно ниското си мнение за любителите на такава музика свещеникът ги нарече "сиамски близнаци" на терористите.

Преговарящите с нападателите в „Батаклан" разказват за кошмарната нощ

"Погледнете снимките на зрителите, направени само няколко мига преди терористичния акт - пред нас са намиращи се в екстаз представители на т.нар. бохемска буржоазия. Това са живи мъртъвци. Техните убийци - тези упоени с хашиш зомбита, са техни сиамски близнаци", писа католическият свещеник.

Съпругът на убита в „Батаклан" с разтърсващо писмо до терористите

Но това очевидно му се е сторило недостатъчно и в своето писание той сравнява 120-те убити от терористите хора с "600-те жертви на извършващите всеки ден аборти" във Франция.

Кардинал Барбарен заяви, че смята за необходимо да отстрани от длъжност свещеника. Той настоятелно посъветвал Ерве Беноа също така "незабавно да се оттегли в един от манастиритеа и да се отдаде на молитви и размисли".

Източник: БТА