Кмет на варненска община отказа предложеното му увеличение на заплатата
Кмет на варненска община отказа предложеното му увеличение на заплатата / снимки: Dарик Варна и suvorovo.bg

Кметът на Суворово Павлин Параскевов ще продължи да получава 1235 основна месечна заплата. Това реши Общинският съвет в Суворово.

Отхвърлено бе обаче предложение заплатата на общинския кмет да стане 2200 лева, колкото е максимумът според нормативните рамки за кмет на община с население като на Суворово. Предложението бе прието от финансовата комисия към местния парламент, но не успя да мине през гласуването на днешната общинска сесия.

Кмет на варненска община отказа предложеното му увеличение на заплатата
netinfo

2200 лева е нереална заплата за икономическата ситуация в държавата и общината, коментира пред Дарик кметът Параскевов (на снимката вляво). Той разкри, че е държал заплатата му да остане без промяна, въпреки предложението на общинските съветници за увеличение.

Местният парламент в Суворово прие и по-малки от първоначално предложени възнаграждения за съветниците. През следващия мандат те ще получават по 50% от средното месечно възнаграждение в общинската администрация, вместо предложените 70 на сто, разкри още Параскевов.

Председателят на Общинския съвет ще заработва 90 % от заплатата на кмета. Леко увеличение ще има във възнагражденията на кметовете на населени места в общината. Най-много ще получава кметът на село Чернево - 880 лева, като бе отхвърлено предложението той да получава заплата в размер на 1400 лева.

Павлин Параскевов управлява Суворово от 8 години. Като независим кандидат на последните местни избори той спечели трети поред кметски мандат. Параскевов спечели още на първи тур с подрепата на 58 % от гласувалите.