Волейболистите-юноши на Червен бряг станаха първенци за сезона
Волейболистите-юноши на Червен бряг станаха първенци за сезона / obshtina.chervenbryag

Състезателите на ВК „Локомотив" Червен бряг, възраст до 13 години, спечелиха в Тетевен първото място на турнира за регион „Хемус". Въпреки че жребият им бе отредил една от най-силните групи, в която трябваше да се срещнат с традиционно силните клубни отбори на Велико Търново, Плевен, Правец и домакините от Тетевен, малките волейболисти от Червен бряг изиграха едни от най-добрите си мачове, надигравайки безапелационно всичките си съперници в група А. Това информираха от пресцентъра на Община Червен бряг.

Само седмица след като възпитаниците на Росица Василева взеха титлата на безспорни победители на турнира в Тетевен, червенобрежки волейболисти отново триумфираха с победния трофей.

На проведеното на 25 и 26 ноември Регионално първенство, на което Червен бряг бе домакин, 15-годишните ни волейболисти също завършиха на първо място. В изиграните два мача, с клубните отбори на Ябланица и Белоградчик, нашите състезатели победиха с 3:0 гейма, а в третия отстъпиха само един гейм на връстниците си от Монтана и така заслужено оглавиха класацията в регион „Хемус".

Достойното бе представянето и на юношите ни младша възраст в Севлиево на 17 и 18 ноември, в същия Регионален есенен турнир.Там възпитаниците на треньора Мирослав Милев записаха 3 победи с по 3:0 гейма над отборите на Лясковец, Павликени и домакините от Севлиево и паднаха със същия резултат само от отбора на Монтана. Така момчета се класираха на почетното второ място.

Волейболните надежди продължават усилените си тренировки и през зимата, защото им предстои да потвърдят високата си класа и на пролетния кръг от шампионата, където класираните два отбора от регион „Хемус" добиват право за участие във финалите на Държавното първенство от Календара на Българската федерация по волейбол.