9-годишният каратист Тулчан Мехмед е в Топ 5 на спортните таланти на България
9-годишният каратист Тулчан Мехмед е в Топ 5 на спортните таланти на България / Фейсбук

9-годишният Тулчан Мехмед от добричкия Карате клуб „Самурай” влезе в Топ 5 на младите спортни таланти на България. Те бяха избрани в кампания на в.Стандарт "Спортните чудеса на България 2015: Младите шампиони". Финалната церемония и награждаването ще се състоят тази вечер в столицата. Ще бъдат обявени Топ 10 при големите спортисти и Топ 5 при малките, където е и нашият Тулчан.

Най-добрите млади таланти бяха избрани с гласуване на сайта bgchudesa.bg. От 15 септември до днес над 100 000 фенове дадоха своята подкрепа за любимците си. Те можеха да гласуват за 60 от най-обещаващите ни спортисти до 23 години и 40 до 14 години. От тях цяла България ще очаква да ни зарадват с олимпийски успехи в близкото бъдеще.

Специално участие довечера ще има олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която заедно със спортния министър Красен Кралев ще дадат оценка и прогноза за бъдещето на отличените ни млади таланти. очетен гост на церемонията ще бъде и Йорданка Фандъкова, кмет на Европейската столица на спорта през 2018 година, за каквато беше избрана София. Двукратните олимпийски шампиони Боян Радев и Николай Бухалов също ще са сред почетните гости на днешната церемония.

Тулчан Мехмед се занимава с карате от 6-годишен. Той е републикански шампион и носител на Купата на България, печелил е турнири в страната и в чужбина.