Голям интерес към програмата за саниране в Тервел
Голям интерес към програмата за саниране в Тервел / Община Тервел

Шест от седемте сгради в Тервел, отговарящи на условията на националната програма за саниране, вече са включени в проекта, съобщават от общината. През последните дни са регистрирани четири сдружения на собственици на жилища в панелни многофамилни сгради - „Детелина", „Иглика", „Хан Тервел" и „Прогрес". Общият брой на апартаментите в тях е 193. Най-много жилища - 69 има в сдружение „Иглика". Подготвят се документите на още три сгради, които имат по-малко от 36 апартамента и ще са допустими за включване в националната програма от началото на 2016 г.

Интересът на собствениците на жилища в Тервел към програмата за енергийна ефективност се увеличи чувствително след като бяха завършени първите два жилищни блока, коментират от общината. За единия са депозирани в Банката за развитие документи за разплащане на дейностите, извършени от изпълнителите. Броят на жилищата във вече санираните две сгради е 84. Имената на двете сдружения са „Златен шанс" и „Здравец".

В началото на месец ноември община Тервел възобнови информационната кампания за програмата, като отпечата информационни материали със снимки на вече санираните блокове и обръщение към гражданите, в което се разясняват етапите на работа по всяка сграда - от подаването на документи за регистриране на сдружението - до приключване на строителните работи. Целта е да се изясни на собствениците на жилища шансът жилищата им да бъдат санирани през строителния сезон на идната 2016 г.