Обсъждат проектобюджета на Община Враца за 2016 г.
Обсъждат проектобюджета на Община Враца за 2016 г. / Дарик Враца

Публично обсъждане на проектобюджета на Община Враца ще се проведе днес от 17 час, в заседателната зала. Тази година в приходната част са заложени 41 924 хил. лева.
По думите на кмета Калин Каменов сред акцентите ще са децата. „Ще се опитаме да заложим повече средства за детски градини, ясли и столово хранене. Заложили сме и повече средства за новородени. Не са много, но като мотив и идея за поне минимално стимулиране на раждаемостта. Като ангажимент към младите хора".

Намерението на кметското ръководство е средствата да се увеличават с по 50 лв. всяка година и в края на мандата да се достигне една по-солидна сума като помощ. В момента за новородено се отпускат по 100 лв, като за 2016 г. сумата трябва да е 150 лв, за близнаци - 200 лв.

„Ще се постараем да инвестираме и в спортните бази", каза още К.Каменов и допълни, че заложените пари са около 100 хил. лв.

На обсъждане подлежи и идеята за възстановяване на пътната инфраструктура - вместо за всяко кметство да има по малко пари за изкърпване на дупки, да се отдели ресурс за един пътен участък, който да бъде направен изцяло и всяка година да се прави по един голям участък, вместо да се работи на парче. „Работата на парче я виждате в момента - дупките изкърпени през последните месеци отново са зейнали", коментира кметът на Враца.