Областният детски съвет в Сливен с ново ръководство
Областният детски съвет в Сливен с ново ръководство / Областна администрация Сливен

Габриела Стойнова е новият председател на Областния детски съвет в Сливен.

Тя получи „символът на властта" от областния управител Димитър Сяров, като се ангажира да води Съвета в правилната насока, привличайки повече съмишленици и активно организирайки различни кампании и дейности през следващите 12 месеца.

За заместници тази година бяха избрани младежите Радомир, Халил и Никол - представляващи останалите три общини на област Сливен - съответно Нова Загора, Котел и Твърдица. Новият председател учи в ГПЗЕ „Захарий Стоянов", 12 „Г" клас.

Габриела Стойнова има амбициите освен да се правя все така добре в образованието си, да съумее и да ръководи успешно поверения й Съвет.

Най-скорошната акция, която младежите планират е информационна кампания по повод 1 декември - Ден за борба със СПИН, която да се проведе на територията на цялата Сливенска област.

„Тук вие имате възможността да представлявате своите съмишленици, хората които са на ваша възраст и имат сходни с вашите интереси. Вие сте представители на новото поколение, чието мнение трябва да бъде чуто и чийто действия трябва да бъдат достойни за пример. Областна администрация Сливен е място, където винаги, както и досега, ще можете да намерите съдействие и съветите на по-възрастните", каза областния управител Димитър Сяров.