НАП- В. Търново предаде още 37 кг. пластмасови капачки за благородна кауза
НАП- В. Търново предаде още 37 кг. пластмасови капачки за благородна кауза / снимка: НАП

Вече няколко години  НАП провежда целенасочена политика по отношение на околната среда, припомнят от приходната агенция.  Конкретните действия, които са предприети в рамките на НАП Зелена програма, са насочени към оптимизиране на използваните ресурси, намаляване на разходите и въвеждане на най-рентабилните от тях, което да доведе до намаляване на негативното влияние върху средата и до опазване на климата. Внедряването на Система за управление на околната среда е естествено продължение на екологичното поведение на Агенцията, обясняват от НАП.

За пряката дейност се използват рециклирани материали, разделно се събира употребявана хартия, а повече от 1 година и  пластмасови капачки по благотворителната инициатива на фондация „Идея в действие”. Само за един ден, в края на ноември, бяха предадени още 37 кг. капачки и 526 кг. хартия за рециклиране. Така общото количество събрани досега капачки надхвърли 250 кг. След рециклирането им ще бъдат закупени ел. уреди, необходими на нуждаещи се домове в страната.

Изпълнявайки целите си за предоставяне на качествени услуги на клиентите и висок професионализъм, НАП-В.Търново се ангажира за отговорна работа, съобразена с околната среда, във всяка дейност, подчертават от Агенцията по приходите.