Орлицата Фортуна донесе бебе в „Лудогорец“
Орлицата Фортуна донесе бебе в „Лудогорец“ / Радка Минчева, архив

Орлицата Фортуна донесе бебе в „Лудогорец“ – шегуват се родителите на Димитър, който пое първа глътка въздух днес в 10,53 ч.

Историята им на практика започва на 27 август 2014 г., когато след победата над „Стяуа“ става ясно, че „Лудогорец“ ще играе в групите на Шампионска лига. Светлина Димитрова, родом и израсла в Разград, но живееща в столицата, търси начини да се сдобие с ценните хартийки. Знае от своя брат, че в София има фенклуб на  „Лудогорец“. Свързва се с председателя Цветан Димов и така си уговарят среща. Запознанството прераства в симпатии и така срещите им стават по-начесто. На тези срещи и двамата обсъждат различни теми - за „Лудогорец“, за икономическото състояние на града, за политическите настроения и много други. Връщат в спомените си и става ясно, че са били в едно училище, в една детска градина, та дори в една детска ясла, защото и двамата са родени през една и съща година – 1978г. Светлина пази снимка от петия си рожден ден – 17.02.1983 г., на която е и Цветан.

31 години по-късно животът ги среща отново, от тази нова първа среща, вече като възрастни, до днес е минала една година, а от днес вече са родители на момченце с мерки 2.790 кг. и 48 см. Двамата доста често са се шегували с името на детето – Козмин, Марселиньо и др., но в крайна сметка избират българското име Димитър.

Освен ангажименти в сферата на търговията, бащата подготвя защита на дисертация в катедра „Търговски и туристически бизнес“ при СА“Д.А.Ценов - Свищов. Майката е проектант – инженер. И двамата обичат спорта, като отрастват на ст. „Дянко Стефанов“. Не са забравили родното гнездо и с радост очакват всеки следващ мач стартиращ с ритуала на орлицата. Тяхна семейна шега е, че другите деца се носят от щъркел, а орлицата Фортуна е донесла тяхната първородна рожба.