Два отвода при избора на шефове на комисии и БСП спечели културата, а ДПС – без председателски пост
Два отвода при избора на шефове на комисии и БСП спечели културата, а ДПС – без председателски пост / netinfo

Два отвода промениха съотношението между партиите в ръководните постове в местния парламент – БСП спечели, а ДПС остана без председателска длъжност.

Хората, които си направиха отводи, са Митко Ханчев от РБ и д-р Левент Апти от ДПС. Ханчев бе номиниран за председател на комисията по култура, а д-р Апти – на социалната. Съветниците одобриха новите кандидатури – д-р Красимир Петров от РБ ще е председател на социалната комисия, а Елка Неделчева от БСП – на комисията по култура. Ето и имената на останалите председатели на комисии: Радиана Димитрова от ГЕРБ – на комисията по бюджет, финанси и икономическа политика; Наско Анастасов от ГЕРБ – на комисията по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол; Валентина Френкева от ГЕРБ – на комисията по околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство; Милена Орешкова от ГЕРБ – комисията по образование и наука; Галин Парашкевов от ГЕРБ – на комисията по младежта, спорта и туризма; Иво Димитров от РБ – на комисията по устройство и развитие на територията, транспорт на общината; Рейхан Вели – на комисията по международно сътрудничество; Калоян Монев от „Кауза Разград“ - на комисията по законност, превенция на корупцията, сигурност, контрол на решенията, етика, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации.

За председател на постоянно действащата комисия по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси бе избран Стоян Димитров от БСП.

В края на днешната сесия станаха ясни и групите общински съветници, както и техните лидери. Радиана Димитрова е председател на групата съветници от ГЕРБ, Митко Ханчев – на РБ, Елка Неделчева на БСП, д-р Левент Апти – на ДПС. Избраните от „Кауза Разград“ общински съветници – Божинел Христов и Калоян Монев – са в обща група с Владимир Димитров от БДЦ, неин председател е Божинел Христов.