Видеоконферетните центрове и тяхното приложение
Видеоконферетните центрове и тяхното приложение / ТПП Враца

На финалната конференция по проект „Заедно в реално време" екипът на Търговско-промишлена палата Враца представи бъдещите намерения относно използването на новоизградената мрежа от видеоконферентни центрове. Част от възможните приложения и проекти бяха представени от председателя на ТПП Враца и член на УС на БТПП Евгени Евгениев.

До момента по проекта са проведени пет тематични видеоконференции, в които са взели участие над 250 експерти от Русе, Враца, Кълъраш и Крайова. В дните на отворените врати мобилната станция е била демонстрирана пред над голям брой посетители във Видин, Слатина, Русе и Добрич, обясни Мая Милова, член на екипа.
По думите й сред основните ефекти от използването на видеоконферетнтите центрове са намаляване на пътуванията и като следствие - намаляване на инцидентите и отрицателните въздействия върху околната среда, спестяване на работни часове и средства, намаляване на стреса.

Видеоконферетните центрове и тяхното приложение
netinfo

Участниците във финалната конференция обсъдиха идеи за бъдещото приложение на мрежата от видеоконферентни центрове - осъществяване на младежки дискусионни събития, проследяване на информационни събития в отдалечени региони, университетски лекции, междуинституционални конференции на тема заетост и пазар на труда, подбор на персонал за чуждестранни компании, езиково обучение и др.

Проектът "Заедно в реално време: мрежа от видеоконферентни центрове за осъществяване на интерактивна връзка и сътрудничество в трансграничния регион" (CBC Live) се изпълнява от Русенската търговско-индустриална камара с партньори Сдружение „Общество „Идеин", Търговско-промишлена палата - Враца, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации - Крайова, Търговско-индустриална и земеделска камара - Кълъраш. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013.