Арестуваха 25-годишен, изнудвал младеж за 600 000 лв.
Арестуваха 25-годишен, изнудвал младеж за 600 000 лв. / снимка: Sofia Photo Agency, архив

25-годишен мъж от Стара Загора е задържан в ареста за изнудване и заплахи. В продължение на половин месец старозагорецът отправял закани срещу здравето и имуществото на 22-годишен и го изнудвал за сумата от 600 хиляди лева.

Районна прокуратура - Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство срещу 25-годишен старозагорец за изнудване, придружено със заплахи.

Мъжът, който до момента не е осъждан, е задържан вчера при получаване на сумата от 1 000 лева Той е в ареста за 24 часа, предстои наблюдаващият прокурор да удължи задържането му за 72 часа и да внесе искане в Районен съд - Стара Загора за налагане на постоянна мярка „задържане под стража".

До момента е установено, че задържаният е изнудвал 22-годишен старозагорец, за сумата от 600 000 лева. В рамките на около половин месец той изнудвал младия мъж да му предаде парите, като му изпращал съобщения и му звънял по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще им навреди, ако не получи сумата.

Под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора е извършен обиск, проведени са разпити на свидетели, ще бъдат назначени експертизи.