Градската елха във Варна грейва навръх Никулден
Градската елха във Варна грейва навръх Никулден / снимка: Дарик Варна, архив

Градската елха във Варна ще грейне по традиция навръх Никулден. Светлините на коледното дърво ще запали кметът Иван Портних, а за настроението на малки и големи ще се погрижат участниците в празничния концерт, който ще започне в 17,30 ч. на пл. „Независимост".

В програмата, организирана от дирекция „Култура и духовно развитие", ще се включат детско шлагерно студио „Да", вокална група „Сребърни звънчета" и ансамбъл „Звездни струни" при Общински детски комплекс „Варна", поп певецът Георги Янков, детска вокална група от село Николаевка, балет „Мелади", детски хор при храм „Св. Атанасий", танцов фолклорен състав от СОУ „Елин Пелин". Водещ на програмата ще бъде актьорът Свилен Стоянов.

Над 600 елемента и 43 км светещи гирлянди украсяват Варна

Свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и 43 000 метра светещи гирлянди грейнаха във Варна в навечерието на коледните и новогодишните празници. Те са разположени по булевардите „Мария Луиза" , „Хр. Ботев", „Осми приморски Полк", „Цар Освободител", улиците „Пирин" и част от „Ген. Колев" - от „Чаталджа" до „Царевец, на автогарата, жп гарата, по Аспаруховия мост.

Нова светеща лента е монтирана по бул. „Княз Борис I". Предвидени са още светодиодни динамични светлини в градинката до Търговската гимназия и светещи пана по фасадата на сградата на Варненския окръжен съд. Светещи надписи - "Весела Коледа" и "Честита Нова 2016 г." ще украсят сградата на Община Варна. Украса ще има и в петте района на града.