ГЕРБ с 5 председателски места в комисиите към Общински съвет-Шумен
ГЕРБ с 5 председателски места в комисиите към Общински съвет-Шумен / netinfo

Съставите, председателите и заместник-председателите на постоянните комисии към Общински съвет-Шумен бяха избрани по време на днешната първа сесия на местните парламентаристи. ГЕРБ получи пет председателски места, Реформаторският блок - две, а БСП, НФСБ и Народен съюз - по едно.

Решено беше 10-те комисии да се състоят от по 7 члена. За председател на комисията по бюджет и финанси беше избрана Виолета Неделчева от ГЕРБ, а за зам.-председател - Васил Тодоров от РБ. Комисията по икономическа политика ще оглавява Иван Ламбов от РБ, а зам.-председател ще е Димитър Александров от ГЕРБ. За председател на комисията по териториално развитие и селищно устройство беше избран арх. Светлозар Тузсузов от ГЕРБ. Негов заместник ще бъде инж. Димитричка Недева от ГЕРБ. Председател на комисията по екология ще е Димитър Александров от ГЕРБ, а зам.-председател Добромир Драев от РБ. Комисията по култура пък ще оглавява Венцислав Венков от БСП. Зам.-председател ще бъде Деница Спасова от ГЕРБ.

Председател на правната комисия ще е адв. Даниела Русева от РБ, а адв. Метин Джамбазов от ДПС ще бъде неин заместник. Комисията по образование и наука ще бъде председателствана от Валентина Тодорова от ГЕРБ. Неин заместник ще е Бисерка Йовчева от РБ. Д-р Стоян Тодоров от ГЕРБ беше избран за председател на здравната комисия. Зам.-председател пък ще бъде Седат Кадир от ДПС. Председател на комисията по младежки дейности и спорт ще бъде Васил Христов от Народен съюз, а негов заместник - Деан Станчев от „Патриоти за Шумен". Комисията по европейски проекти ще оглавява Наталия Стефанова от НФСБ. Зам.-председател пък ще бъде Данаил Данчев от БСП.