Еколози от общините в България се събраха в Трявна
Еколози от общините в България се събраха в Трявна / Община Трявна

Кметът на община Трявна Дончо Захариев откри 45 Национална Асамблея и Общото събрание на Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ).

В своето изказване той подчерта:

„За нас е удоволствие да бъдем домакини на тазгодишната асамблея. Община Трявна може да се похвали с два проекта по ОП „Околна среда 2007 – 2013“ – „Изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Трявна и довеждащ колектор към нея“ – по който общината е бенифициент и проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“ – по който общината е партньор".

Асамблеята бе посветена на седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците – ЕСНО 2015. Бяха разгледани редица въпроси, касаещи управлението на отпадъците, въздуха, водите и биологичното разнообразие.

Председателят на Асоциацията на еколозите от общините в България Ася Добруджанска представи успешно реализирани инвестиционни проекти в областта на управлението на отпадъците и водите. Присъстваха еколози на общини, специалисти от държавни институции, представители на НПО, кметове на общини и журналисти.