Измамиха възрастна жена по схемата за закупуване на техника
Измамиха възрастна жена по схемата за закупуване на техника / netinfo

 

Възрастна жена е станала жертва на измама по схемата за закупуване на техника от роднина. Вчера около 11:50 часа на домашния й телефон се обадил мъж, когото тя припознала за свой роднина от друг град. Той поискал от нея да заплати в магазин "Техномаркет" поне 4000 лева, което представлявало половината от стойността на 4 токови трансформатора, които бил поръчал още преди седмица. Мнимият роднина й дал телефонен номер на “управителя на магазина” и я помолил да му се обади, за да се разберат.

Жената позвънила на посочения номер и след като провела няколко дълги разговора с мъж, се договорили да нагласи в плик сумата от 500 лева, с които разполагала в момента и да ги предаде на точно определен служител от магазина, когото посочил по име, а той щял да ги вземе лично от нея. Малко по-късно когато русенката подготвила исканата сума слязла с парите пред блока, като междувременно по заръка на “управителя” оставила телефона отворен. Долу жената предала парите на непознат мъж, който първоначално се представил с друго име, но когато тя го заразпитвала се поправил и казал името посочено от “управителя”. В този момент жената не се усетила в какво се забърква и предала парите на непознатия, след което се прибрала в дома си, съобщила на изчакващия на телефона, че всичко е уредено, но когато попитала защо мъжът се е представил с друго име, от отговора, който получила вече се е усъмнила в измамата.

Свързала се е по телефона със своя роднина в другия град и разбрала, че е станала жертва на престъпление. Случаят е документиран и в Първо РУ е започнато дознание.