Гражданите се сблъскват с бюрокрация, унизително отношение, високомерие
Гражданите се сблъскват с бюрокрация, унизително отношение, високомерие / 100 вести

"Всяка власт - централна или местна, независимо от цвета на управляващите общината, дава своите проблеми. Бюрокрация, унизително отношение към гражданите, високомерие, надменно отношение.", заяви при посещението си в Габрово националният омбудсман Мая Манолова.

Интервю с Манолова предлага вестник "100 вести" днес". Ето акценти от него:

Това са основните проблеми, с които тя и нейният екип се сблъскват по време на организираните приемни. Според Мая Манолова, когато има обществен посредник, който да играе ролята на медиатор между местната власт и гражданите, е полезно не само за гражданите, но и за самата местна власт.

Защото „хората имат нужда някой да им окаже съдействие, подкрепа, да бъдат изслушани, някой да ги утеши. И по възможност, разбира се, да им реши проблема. Ако има такива хора и по места, те ще облекчат работата на кметовете и на общинските съветници“.

Във водещата статия на "100 вести" се съобщава, че петима състезатели на клуб „Акро-арт“ ще представят България на започващото утре Световно първенство по скокове на батут, двоен минибатут и пътека в Одензе, Дания. С екипа на националния отбор ще се представят Мариела Пенева, Симона Иванова, Христина Пенева, Михаел Митев и Георги Николов.

Архитектурно-етнографският комплекс „Етър“ да се нарича Музей на открито „Етър“, предлага директорът на институцията Светла Димитрова. Предложението ще се обсъжда на следващото заседание на Общинския съвет. Според г-жа Димитрова и досега в действащия правилник на институцията тя се нарича ЕМО – Етнографски музей на открито „Етър“, научаваме още от вестника.