Гимназията по туризъм участва в проект срещу младежката безработица
Гимназията по туризъм участва в проект срещу младежката безработица / снимка: ПГТ

Единадесетоклсничка от Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново ще участва в проект на тема “Младите срещу младежката безработица”, организиран от Института за икономическа политика. Габриела Николова изучава специалността “Търговски представител” и е мениджър на отдел “Човешки ресурси” в учебната компания BOYAR DREAMS. Момичето е единственият ученик, който ще участва в проекта, тъй като възрастовата граница е 19-29 години. 

Основната цел на проекта е да осигури възможност за провеждането на конструктивен диалог между младите хора и представителите на публичните институции, отговорни за политиките, насочени към борбата с младежката безработица.

Проектът предвижда организирането на форуми за диалог в София, Велико Търново, Пловдив, Благоевград и Варна. По време на срещата  на 26 ноември, Габриела Николова ще има възможността да се включи в дискусии по теми, свързани с успешното реализиране на младите хора на пазара на труда. Предвижда се изготвянето на финален работен документ с конкретни предложения за реформиране на младежките политики за заетост и неговото представяне пред отговорните комисии в Народното събрание. Позицията ще бъде изпратена и до комисии в Европейския парламент.