„Атака“ протестира пред турското посолство
„Атака“ протестира пред турското посолство / снимка: БГНЕС, архив
„Атака“ протестира пред турското посолство
82941
„Атака“ протестира пред турското посолство
  • „Атака“ протестира пред турското посолство

Протест по повод сваления от Турция руски военен самолет се провежда пред турското посолство в София. Акцията е организирана от партия "Атака".

Около 150 привърженици на „Атака" се събраха пред турското посолство и протестираха срещу политиката на Турция, като конкретният повод е свалянето от армията на руски боен самолет на границата със Сирия.

Реакции у нас след сваления руски самолет от Турция

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров заяви, че това е варварски акт, извършен срещу самолет, който се бори с тероризма. Той припомни, че от „Атака" са внесли в Народното събрание декларация, с която призовават всички парламентарни групи да излязат с позиция и да осъдят този акт на турската страна.

Волен Сидеров каза още, че Турция е съсед на България, но никога не е била и няма да бъде партньор на нашата страна. „Турция води агресивна политика спрямо България и гледа на нея като на територия, от която може да извлече ресурси и печалба", посочи още Волен Сидеров.

Атака протестира пред турското посолство
netinfo

Пред присъстващите той заяви, че държавната политика в България се диктува от американското и турското посолство.

Лидерът на „Атака" засегна и болезнената за него тема за задържането му и това на Десислав Чуколов в ареста, като каза, че България се управлява от българофоби.

Присъстващите развяваха български и руски знамена, скандираха убийци, звучаха патриотични песни и бойни маршове. Полицейското присъствие в района на турското посолство бе изключително засилено, имаше и жандармерия. Движението по булевард „Васил Левски" не бе спряно.

Представителите на „Атака" и част от протестиращите се отправиха към руското посолство, където да поднесат цветя в знак на съпричастност.

Протестиращите вече се разотидоха.

Атака протестира пред турското посолство
netinfo