Съветниците в Болярово приеха новата структура на общинската администрация
Съветниците в Болярово приеха новата структура на общинската администрация / община Болярово

Общинските съветници в Болярово приеха Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015 - 2019 година. Това стана по време на третото заседание на местния парламент.

Избран беше и зам.председател на Общинския съвет, това е Димитър Михов, съветник от групата на БСП. Уточнен е и състава на Постоянните комисии за мандат 2015-2019 година.

Общинските съветници утвърдиха новата структура на общинската администрация, утвърдени са броя на кметските наместници и размера на трудовите възнаграждения на кмета и новоизбрани кметове на населени места.

Приети бяха и Стратегия за управление на общинската собственост, изменение и допълнение на Наредба № 7 за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите; промяна на бюджета и инвестиционната програма на общината за 2015 година.

Утвърди се нов състав на местна комисия по Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Местите депутати гласуваха и: предложение за делегати в Общото събрание на Регионална асоциация на общините "Тракия; предложение за представител на община Болярово и ОбС Болярово в общото събрание на "Асоциация общински гори"