Отложиха приемането на структурата на Общинския съвет за декември
Отложиха приемането на структурата на Общинския съвет за декември / dariknews.archive

В началото на първата редовна сесия на Общинския съвет отпадна последната точка от дневния ред, за приемането на структурата на Общинския съвет. Това предложи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Като причина той изтъкна липсата на време за подготовка от негова страна, поради ангажименти, които е имал в дните преди сесията "поради несвършени неща от предишното ръководство на общината". Педложението му е точката да се разгледа на следващата сесия през декември. Предложението точка девет от дневния ред да отпадне, беше прието с 38 гласа.

Като нови точки за сесията влязоха предложение за определяне на недвижим имот във връзка с осъществяването на проект Синята стая в Плевен. Втората допълнителна точка беше за определяне на състав на Общински съвет за социално подпомагане и третата точка, за прекратяване по съдебен път на съсобствеността на почивната станция в Кранево между община Плевен и "ЕКОГРУП" ЕООД. Като четвърта беше приета и допълнителна точка за информация от страна на кмета на Плевен относно състоянието на европроектите и състоянието на общината. Всичките предложения за допълнителни точки в дневния ред на сесията бяха направени ор кмета на Плевен Георг Спартански.

За представител на Общинския съвет в Националното сдружение на общините беше избран председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев.